Merhabalar sevgili takipçilerim. Bayram ikramları için
yapımı çok kolay ve oldukça lezzetli bir tarifi sizler için hazırladım. Kapalı
bir kutuda günlerce çıtır kalabilecek asla bir taneyle doyamayacağınız bir
lezzet. Hemen yapımına geçelim.
MALZEMELER
- Yarım kilo baklava yufkası
- 100 gr erimiş tereyağı (yarım su bardağına yakın)
- Eritilmiş tereyağının üzerini 1 su bardağına tamamlayacak şekilde zeytinyağı (yani yarıya yakını katı diğer yarısı sıvı yağ)
- 1 çay bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hafif iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 yemek kaşığı tahin
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Baklava yufkasını paketten çıkarınca kurumaması için üzeri temiz bezle örtülür.
- Tereyağı eritilerek soğutulur.
- Tahin,tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır.
- Çekilmiş ceviz ve fındık geniş yanmaz bir tavaya koyarak tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak hafif kavrulur.
- Yufkanın bir tanesi yayılır.
- Üzerine hafifle fırça yardımıyla tahinli yağdan sürülür.
- İkinci yufka yayılarak yine tahinli yağdan sürülür.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
- Üçüncü yufka yayılarak üzeri yağlanır.
- Dördüncü yufka yayılıp yağlandıktan sonra şeker serpilir.
- Beşinci yufka yayılarak üzerine kavrulmuş fındıklı ceviz serpilir.
- Yavaşça rulo yapılarak sarılır.
- Malzemeler bitene kadar bu şekilde rulolar hazırlanır.
- Ruloların kalınlıkları arzuya göre katını azaltıp veya çoğaltarak ayarlanabilir.
- 2 parmak kalınlığındaki kesilen rulolar dizilir.
- Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyunca pudra şekeri serpilir.
- Kapalı bir kutuda veya kapalı bir cam kapta saklanır.
- Eğer daha sonra yenecekse servis yapılacağı zaman pudra şekeri elenir.
Afiyet bal şeker
olsun.
Ağzınız tatlı
olsun.
Denenecekler listeme hemen alıyorum ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTesekkurler ,mutlaka...selamlar
SilMerhabalar, tahinli kuru baklava en sevdiğim tatlılardan biridir. Ellerinize sağlık. Çokta güzel ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar.Gercekten sevilesi bir tat .Yorum ve begeniniz icin cok tesekkur ederim.Selamlar
SilTahinli her şeyi sevdiğime göre bun u da severim diye düşünüyorum. Ama hiç tatmadım. Bir de baklava hamuru eskiden de var mıydı, yoksa birkaç senel,ik bir olay mı? Ne kadar kolaylık sağlıyor bu işlerle uğraşanlara. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEminim tatsanız çok seveceksiniz.Evet hazır baklava yufkası çıkalı çok az oldu.Buna benzer tarifler yine yapılıyordu ama becerikli hanımlar onca uğraştan sonra elde açıp yapıyorlardı.Yorum için çok teşekkürler.
Sil