MALZEMELER (15 KÖFTE)
- 1 orta boy karnıbahar (gül kelem)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 küçük boy kuru soğan
- Kara biber,kırmızı biber,tuz
- 1 silme çay kaşığı karbonat (içi yumuşak kabarık olsun diye)
- 15 dilim kaşar (dikdörtgen kesilmiş)
- Kızartmak için sıvı yağ
- YAPILIŞI
- Karnıbahar kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzeğe dökülerek suyu süzülür.Robotta çekilerek çukur geniş bir kaba konulur.
- Diğer malzemeler eklenir.
- Soğan ve maydanoz ince kıyılıp eklenir.
- Yoğrulup köfte hamuru haline getirilir.
- Küçük mandalina kadar parça koparıp elde açılır.İçine kaşar dilimi koyarak kaşar görünmeyecek şekilde kapatılıp düzeltilir.
- Köfteler kadın budu köfte ebadında oluyor.
Ellerine saglik. Kayra icin ugrasmistim ama becerememistim bu tarif cok iyi oldu gercekten. Diger sebze koftelerini ve istahsiz cocuk yemeklerini sabirsizlikla bekliyorum:))
YanıtlaSilTeşekkürler Deyyancım. Tarifi biraz geciktirdim ama sonuş muhteşem oldu. Bu köfteyi yaparken şunu anladım ki karnıbahar yerine hangi sebzeyi koysan bu köfteden olacak. Patates,kabak ,brokoli gibi...sevgiler
SilHarika olmuş ellerinize sağlık karnıbahar sevmeyenler bile severek yiyebilir sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sağolun. Gerçekten de karnıbahar sevmeyenlerin bile iştahını getirtecek cinsten. Selam ve sevgiler...
SilEllerine sağlık arkadaşım harika fikir. Denicem bunu.
YanıtlaSilTeşekkürler Dilekcim. Beğenmene sevindim mutlaka dene özellikle minikler için şifalı ve besleyici. Sevgiler
SilGörüntü süper hele kaşarın o hali dayanılır gibi değil. Karnıbaha robotta çekilince cıvık bir hal almıyor mu onu merak ettim. Elinize sağlık süper olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey. Karnıbaharı haşladıktan sonra süzeğe süzüp orada on dakika kadar bekledi suyu süzülmesi için. Sonra robottan cıvık olmadı. Yorum için teşekkürler.
Sil