MALZEMELER
PANDİSPANYA
- 4 orta boy yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
- 1 vanilya
KREMA
- Yarım litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker (çoğaltılabilir)
- 50 gr tereyağı
- 1 paket labne (200 mg)
- 1 vanilya
- 1 yumurta sarısı
ÜZERİ İÇİN
- Yarım kilo frambuaz (dondurulmuşsa buzluktan çıkarıp erimesi sağlanır.Yarısı üzerini ve arasını süslemek için ayrılır)
- Yarım su bardağı su
- 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
- Fırın 160 derecede ısıtılır.
- Yumurtalara bir çimdik tuz atarak şekerle birlikte köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine kuru malzemeler elenerek eklenip karışana kadar karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip yanları yağlanır.
- İçine hamur yayılıp fırına konulur.
- Yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Alınıp bir kenarda soğuması beklenir.
- Krema için süt,un,yumurta sarısı ve şeker konularak kaynayana kadar karıştırılır.
- İçine terayağı atılır.
- Soğuyunca labne ve vanilya eklenerek çırpılır.
- Pandispanyanın yarısı kesilerek tabağa konulur.
- Etrafına kelepçeli kalıbın kelepçesi konulur.
- Kremanın hepsi dökülerek yayılır.
- Üzerine meyveler dizilir.
- Pandispanyanın diğer yarısı konularak el ile hafif bastırılır.
- Frambuazlar robottan geçirilir.
- Ayrı bir yerde nişastayla su koyu muhallebi kıvamda kaynatılıp meyve püresiyle buluşturulur.
- Eğer çok çok koyuysa bir iki yemek kaşığı su eklenebilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp ilk sıcaklığı geçip ılıyınca pastanın üzerine yayılır.
Nefis gözüküyor :) ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgilerimle...
Sil