MALZEMELER
- 1 su bardağı oda sıcaklığından az daha ılık (ama çok sıcak olmasın)süt ,1 yemek kaşığı limonsuyu
- 1 buçuk su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
- 4 yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao (kakaonun renginin koyuluğuna göre az atıp sonra eklenebilir)
- 1dolu çay kaşığı toz gıda boyası (farklı çeşit varsa oda olur)
- 1 çimdik tuz
- 125 gr tereyağı
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
KREMA
- 200 gr krema (1 kutu)
- 300 gr labne
- 1 vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı süt
YAPILIŞI
- Önce ılık süte limon suyunu ekleyerek 15 dakika bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle krem haline gelene kadar çırpılır.
- Şeker eklenerek eriyene kadar çırpılır.
- Yumurtalara önce biri kırılıp mikserle yedirene kadar çırpıp diğeri eklenir.
- Bu şekilde yumurtalar bitene kadar tek tek kırıp çırpılır.
- Kenarda bekleyen süt eklenir.
- Kakao,boya,vanilya,kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
- Son anda sirkeyle karbonat karıştırılıp eklenir.
- Kenarları yağlanmış kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir.
- Malzeme yavaşça dökülerek 160 derecelik sıcak fırına konulur.
- Labne süzeğe konularak suyu süzdürülür.
- Krema mikserle katılaşana kadar çırpıldıktan sonra labne eklenir.
- Kalan malzemeler eklenerek çırpılır.
- Koyu bir hal alana kadar çırpılıp buzdolabına katılaşması için konulur.
- Fırında pişip pişmediğine bakılarak yaklaşık bir saat pişen kek alınır.
- Soğumaya bırakılır.
- Kelepçeli kalıp büyüklüğünde kağıtla kalp kesilir.
- Bıçakla yavaşça kek kalp şeklinde kesilir.
- 3-4 katlı dikiş ipliği yardımıyla pastayı üç kat olacak şekilde iki yerinden kesilir.
- Bıçakla kesince dağılma olabileceği için ip en güzel yöntem.
- Yani üç kat kalp,kalan kırıntılarda robotta çekilerek hazırlanır.(sonra üzerine atacağız)
- Her kata soğuyup katı hale gelen kremadan sürülerek üst üste konur.
- Kalam kremayla pastanın yanları üstü her yeri kapatılır.
- Kırıntı kekleri yanlarına ve üzerine serperek krema görünmeyecek şekilde kapatılır.
- Bir gece dolapta bekletilir.
Hülyacım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilNefis olmuşşşş:))
700 üncü tarifini ve 5.yılını da kutluyorum, daha nice yıllara olsun, sevgiler canım:::)))
Çok çok teşekkür ederim canım. Bütün güzel dilekler için. Sevgilerimle...
Sil