MALZEMELER
ALT TABAN İÇİN
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı + 1 (silme)yemek kaşığı pudra şekeri (küçük tipli çay bardağı)
- 1 çay bardağı kavrulmuş kabuksuz fındık (robotta hafif irice çekilmiş olarak)
- 1 paket 25 gr lık kakao
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un (200 m lik küçük tip bardak)
- Yarım paket kabartmatozu
KREMA
- 300 gr labne
- 200 gr krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık
- 1 vanilya
- Yarım poşet krem şanti
ÜZERİ İÇİN
- 2 paket çikolata (80+80 gr) ister sütlü ister bitter.Ben bir bitter diğeri sütlü çikolata kullandım.
- 100 gr krema
SÜSLEMEK İÇİN
- Yarıya kesilmiş çileklerin üzerine erimiş beyaz çikolata döküp kullandım. Tercih sizin
YAPILIŞI
- Tereyağını dolaptan çıkarıp küp küp doğrayarak unun bir bardağını ayırıp diğer malzemelerle yoğrulur.
- Kalan un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenerek yorulur.
- Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar un ekleyerek yorulur.
- Tart tepsisi oda sıcaklığındaki tereyağıyla yağlanır.
- Benim kalıbım 26 cm lik altı çıkabilen tepsi
- Tart hamuru el ile yayıp iyice basarak hazırlanır.
- Kabarmasın diye her yerine çatal batırılır.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
- Suyu süzülmüş soğuk labne,krema ve şekerle aralık vererek on +on dakika katılaşana kadar çırpılır.Bu arada da şeker erimiş olur.
- Vanilya,yarım poşet krem şantinin toz hali ve fındık eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.
- Buzdolabından 15-20 dakika bekletildikten sonra soğuk tart tabanının üzerine yayılır.
- Krema tavada ısıtılıp (kaynamasın) içine çikolata parçaları atılarak karıştırılır.
- Pürüzsüz olunca tartın üzerine yayılır.
- Henüz donmadan çilekle süslenir.
- Buzdolabında muhafaza edilir.
- Yerken üstündeki çikolata çıtırt edip ortadaki efsanevi yumuşaklıktaki krema sonrada alttaki kurabiye hıyırlığındaki yoğun fındık aromalı hamuru...Hayır diyebilirmisiniz ?
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder