MALZEMELER
- 1 portakal
- 2 limon
- 2 tatlı kaşığı limontuzu (toz halindeki)
- 1 su bardağı şeker (arzuya göre 1 buçuk )
- Taze nane yaprakları
- 2 litre su
YAPILIŞI
- Limonları ve portakalı akşamdan buzlukta dondurun. Yada 1-2 saat bekletin.
- Buzluktan çıkan portakal ve limon 10-15 dakika önceden çıkarılarak kesilecek kıvama gelmesi için bekletilir.
- Büyük bir bıçakla 7-8 parçaya kesilerek rondoya konulur.
- Üzerine şeker ve limon tuz atılarak kapatılıp iyice çekilir.(iki üç postada yapılırsa daha rahat olur)
- Yani kabuğu içi dışı her yerini kullanacağız.
- Limonataya o muhteşem rengi veren portakalın kabuğu zaten.
- Büyük bir kaba koyarak üzerine iki litre su koyup eriyene kadar karıştırılır.
- Hemen hiç bekletmeden temiz bir tülbentle sıkılır.
müthiş,eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil