MALZEMELER (10 TANE PATLICANA GÖRE)
- 10 tane küçük aynı boyda patlıcan
- Kızartmak için zeytinyağı
- 1 baş sarımsak
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 tane orta boy olgun kırmızı domates
- 3-4 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Üzeri için maydanoz
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alaca soyulup tuzlu suda yarım saat bekletilir.
- Sudan çıkarıp yıkanıp havluyla iyice kurulanır.
- Üzerileri tam dibe kadar inmeden bıçakla kesilir.
- Kızgın yağda her tarafı kızartılır.
- Havlu peçeteyle fazla yağı alınır.
- Geniş bir tavada yaklaşık bir çay bardağı zeytin yağında piyaz doğranmış soğanlar kavrulur.
- Ocağın altı kısılarak ara sıra karıştırıp yaklaşık yarım saatte kavrulur.
- Bu yemeğin püf noktası soğanların ağır ateşte karamel olana kadar kavrulup kahverengi kıvama gelmesidir.
- Sarımsaklar soyulup tuzla iyice dövülüp soğana eklenir.
- Biberler ayıklanıp hafif irice doğranarak eklenir.
- Beş dakika kadar birlikte kavrulur.
- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler,tuz ve şekeri eklenerek kapağı kapatılır.
- Arzu ederseniz pul biber eklenir.
- Domates harcı yumuşayınca kapağı açık beş dakika daha kaynatarak fazla suyu çekilir.
- Harcımız orta sulu kıvamdayken kapatılır.
- Patlıcanların orta kısmı çatalla açılarak harç için yer ayrılır.
- Harçtan susuz bir şekilde alarak içleri doldurulur.
- Kalan suyu tepsiye dökülür.
- 4-5 kaşık sıcak suyu tepsinin içine dökülür.
- Fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirilir.
- Servis yaparken üzerine maydanoz kıyılır.
- Ilık yada soğuk yenilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder