MALZEMELER
- Yarım kilo taze fasulye
- Yarım kilo kırmızı biber
- 2-3 tane kurusoğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yeterince zeytinyağı
- Tuz ve şeker
- Fasulyeler incecik uzunlamasına doğranır.
- Kırmızı biberler jüliyen doğranır.
- Soğanlar yarım halka doğranır.
- Soğan ve sarımsaklar bir tavada ( ağzı açık olarak ) yağda karıştırarak pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine kırmızı biberler eklenir aynı şekilde kavrulur.
- Tavanın ağzını hiç kapamadan sürekli karıştırılır.
- En son fasulye eklenir.
- Rengi canlı yeşil olana kadar kavrulur.
- Tuz ve şekeri eklenip kapak kapatılır.
- Beş dakika kadar kapalı pişince ocak kapatılır.
- Ağzını hiç açmadan soğumaya bırakılır.
- Kesinlikle yapmanızı öneririm ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder