30 Eylül 2011 Cuma

Kırmızı Biberli Fasulye Kavurması

    Özellikle yaz günlerinde çok severek yaparım oldukça lezzetli bir yemek fasulye kavurması...Davet sofralarının zeytinyağlısı...Hemen yapalım...



MALZEMELER

  1. Yarım kilo taze fasulye
  2. Yarım kilo kırmızı biber
  3. 2-3 tane kurusoğan
  4. 2-3 diş sarımsak 
  5. Yeterince zeytinyağı
  6. Tuz  ve şeker
YAPILIŞI

  • Fasulyeler incecik uzunlamasına doğranır.
  • Kırmızı biberler jüliyen doğranır.
  • Soğanlar yarım halka doğranır.
  • Soğan ve sarımsaklar bir tavada ( ağzı açık olarak ) yağda karıştırarak pembeleşene kadar kavrulur.
  • Üzerine kırmızı biberler eklenir aynı şekilde kavrulur.
  • Tavanın ağzını hiç kapamadan sürekli karıştırılır.
  • En son fasulye eklenir.
  • Rengi canlı yeşil olana kadar kavrulur.
  • Tuz ve şekeri eklenip kapak kapatılır.
  • Beş dakika kadar kapalı pişince ocak kapatılır.
  • Ağzını hiç açmadan soğumaya bırakılır.
  • Kesinlikle yapmanızı öneririm ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder