MALZEMELER
- 4 tane yufka ( türkiye yufkası )
- 5-6 tane patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rende kaşar
- 1 çay bardağı süt
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 su bardağı süt
- Galeta unu
- 2 yumurta
- 1-2 kaşık tereyağı
- Patates haşlanır.
- Ezilip içine tereyağı ve süt konularak karıştırılır.
- Kaşar eklenir.
- Beşemal sos muhallebi gibi pişirilir.Tuzu eklenir.
- Yufkanın biri yayılır.
- Soğumuş olan sos iyice yayılır.
- İkinci yufka serilir.
- Yine sos sürülür.
- Bıçak yardımıyla iri sigara böreği gibi 12 parçaya kesilir.
- Her bir parçaya harçtan konulup sarılır.
- Kalan iki yufkayada aynı işlem tekrarlanır.
- Tepsiye dizmeden önce çırpılmış yumurta ve galetaya batırılır.
- Üzerlerine küçük tereyağları koyarak 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Yanında domates dilimleri ve maydanoz tavsiye edilir.
- Afiyet olsun ...
bu borek semranin tabaginda olduguna gore orda yapilmis ve yenmis gibi gorunuyor:))) ne dersiniz afiyet olsun ...........
YanıtlaSil