27 Eylül 2011 Salı

Püreli Börek

        Bugün sizlerle paylaşmak istediğim epeydir  fotoğraf makinasında yazılmak için sırasını bekleyen masum ve masum olduğu kadar da lezzetli bir börek...Size tavsiyem kesinlikle sıcak yerseniz çok güzel bir börek olduğunu göreceksiniz...Orjinalinde galeta ununa batırılan börekler yağda kızarsa da ben genelde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üzerlerine küçücük tereyağı parçaları koyarak öyle fırına sürerim hem hafif hem lezzetli oluyor...Sizde deneyin...



MALZEMELER

  1. 4 tane yufka ( türkiye yufkası )
  2. 5-6 tane patates
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 su bardağı rende kaşar
  5. 1 çay bardağı süt
BEŞEMAL SOS

  1. 1-2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  2. 2 yemek kaşığı tepeleme un
  3. 3 su bardağı süt
ÜZERİNE BATIRMAK İÇİN

  1. Galeta unu
  2. 2 yumurta
  3. 1-2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI

  • Patates haşlanır.
  • Ezilip içine tereyağı ve süt konularak karıştırılır.
  • Kaşar eklenir.
  • Beşemal sos muhallebi gibi pişirilir.Tuzu eklenir.
  • Yufkanın biri yayılır.
  • Soğumuş olan sos iyice yayılır.
  • İkinci yufka serilir.
  • Yine sos sürülür.
  • Bıçak yardımıyla iri sigara böreği gibi 12 parçaya kesilir.
  • Her bir parçaya harçtan konulup sarılır.
  • Kalan iki yufkayada aynı işlem tekrarlanır. 
  • Tepsiye dizmeden önce çırpılmış yumurta ve galetaya batırılır.
  • Üzerlerine küçük tereyağları koyarak 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Yanında domates dilimleri ve maydanoz tavsiye edilir.
  • Afiyet olsun ... 
  •  

1 yorum:

  1. bu borek semranin tabaginda olduguna gore orda yapilmis ve yenmis gibi gorunuyor:))) ne dersiniz afiyet olsun ...........

    YanıtlaSil