MALZEMELER ( köfte için )
- 2-3 su bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım bardak irmik ( yumuşak tutması için olmasa da olur )
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber , kimyon , karabiber ve tuz
- 4-5 diş sarımsak
- Yeterince sıvıyağ
- 3-4 tane domates
- Kıyılmış maydanoz
- 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
- Bulgurun ve irmiğin üzerine sıcağa yakın ılık su dökülür.
- Salça ve baharatları eklenir.
- Yoğurmaya başlanır.
- Hamur haline gelene kadar çiğ köfte gibi yoğrulur.
- Yaklaşık on dakika sonra un ve yumurta eklenir .
- Gerektikçe ılık su dökülür. ( çok olmamak kaydıyla )
- Yeterli yoğrulmazsa suda dağılabilir.
- Tencereye kaynar su , tuz ve bir tatlı kaşığı limontuzu konulur.
- Köfteler kaynar tencereye atılır .
- Ağzı dağılamasın diye kapatılmaz.
- Yenme kıvamına gelince suyu süzülerek alınır.
- Özellikle yayvan bir tencerede ezilmiş sarımsak yağda kavrulur.
- Salçaları eklenir.
- Kabuğu alınmış incecik doğranmış domates eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
- Maydanozun sap kısımları kıyılıp sosa atılır.
- Suyu süzülen köfte sosun içine atılır.
- Tahta kaşıkla örselemeden sosla köfte birleştirilir.
- Sıcakken tabaklara servis yapılıp üzeri bol maydanozla sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hülya hanım, merhaba. Lezzetlerin peşinde koşan bizleri gene lezzet arayışları birleştiriyor. Bir tarifi ararken sevgili Sevde hanımın blogundan size ulaşıyorum. Mutfak ortak noktasından sonra bir de Adana'lı olduğunuzu öğrenince ziyaret etmek istedim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTezhibleriniz de bir ayrı güzel, başarılar dilerim.
Görüşmek dileğiyle, sevgiler.
Teşekkürler Sare hanım bloguma hoş gelip safalar getirdiniz. Bizler gibi mutfakta uğraşmayı sevenler bir yerde buluşuyor elbet.Adana malatya karışımı olunca ister istemez güzel tatlar çıkıyor...Eee tabi en önemlisi de sevmek. Sizde mi Adana dan sınız.Sevgi ve selamlar...
YanıtlaSil