MALZEMELER
- 4-5 tane patlıcan
- 2 domates
- 2 soğan
- 1 kırmızı biber
- 1-2 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- İstenilen baharatlar
- 700-800 gr kuzu yada dana parça et
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım litre süt
- Kaşar rendesi
- Patlıcanlar alacalı soyulur.
- Ortadan ikiye kesilerek tekrar ince enli dikdörtgen halinde kesilir.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Ucları üst üste getirilerek fırın kabının tabanı döşenir.
- Etler yumuşayıncaya kadar haşlanır ( az suyla )
- Doğranmış soğanlar yağda kavrulur.
- Sarımsak eklenir.
- Suyu süzülen etler soğana eklenir.
- Arasıra karıştırarak pişirilir.
- Biber ve domates sırayla eklenir.
- Bir tatlı kaşığı biber salçası ve baharat eklenir.
- Tepside ki kızarmış patlıcanların üzerlerine et sotesi dökülür.
- Diğer yandan un , yağ ve süt pişirilerek beşemal sos hazırlanır.
- Muhallebi kıvamına gelen sos etin üzerine düzgünce sıvanır.
- Bol kaşar rendesi serpilip fırına sürülür.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Beklemeden kare kare kesilip servis yapılır.
- Yapıncada Hülya iyiki bu tarifi yazmışsın diyeceğinizi duyar gibiyim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder