MALZEMELER ( pandispanyası için )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- Bir paket hazır pasta kreması ( yoksa krem şanti )
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 tane muz
- Pandispanya malzemeleri karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kare tepsiye ( 25-30 cm lik ) dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıp soğutulur.
- Krema kutunun üzerindeki tarife göre hazırlanır.
- Muz kalın (2-3 cm lık ) dilimler halinde kesilir.
- Damla çikolata ve iri doğranmış cevizler kremaya eklenir.
- Fazla geniş olmayan bir bardak yardımıyla pandispanya kesilip çıkarılır.
- Tatlı kaşığı yardımıyla içi çanak gibi oyulur.
- Kremadan çukur yerlere doldurulur.
- Bir muz dilimi konulur.
- Biraz daha kremayla tepe yapılır.
- İçinden çıkan kek parçalarını elinle ezip ufalayarak pastanın üzerine yapıştırılır.
- Afiyet olsunnnn....
harika harika harika buyugunu yapiyorduk ama tek kisilikler daha guzel bence:)))
YanıtlaSilcok guzeller ya...
YanıtlaSilTeşekkürler ...
YanıtlaSilHarika! Denenmeli mutlakaaa :)))
YanıtlaSilBence de deneyin pekte zor değil...Selamlar...
Silelinize sağlık denedim çok tadı güzell çocuklar için sevecen pasta
YanıtlaSilTesekkurler tavsiye ederim.
Sil