Malzemeler
- 600-700 gr tavuk göğsü yada kemiksiz herhangi bir bölümü
- Yarım kilo mantar
- 1-2 kaşık tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeli un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzeri için rende kaşar
- Tavuk küp şeklinde doğranır.
- Biraz tereyağı tuz ve karabiberle ağzı açık bir tavada kavrulur ( harlı ateşte )
- Mantar ortadan kesilir.
- Ağzı açık bir tavada tereyağı eklenerek kavrulur.
- Pembeleşmeye başlayan tavuk ve mantar birleştirilir.
- Tek porsiyonluk fırın kaplarına yerleştirilir.
- Un , yağ hafif kavrularak sütü eklenir.
- Çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Tuzu eklenir.
- Muhallebi kıvamındaki sos kaplara paylaştırılarak tavukların üzeri kapatılır.
- En son olarakta kaşarları serpiştirilir.
- İçi bir - iki parmak yüksekliğinde su konulan fırın tepsisine tabaklar yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırına sürülür.
- Fırında üzerleri pembeleşmeye başlayınca beklemeden sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun....
Ellerine saglik canim,ins bunun farkli bir versiyonunuda ben yapicam ilerleyen gunlerde:))ingilzlere ait bir yemek olarak ama:)
YanıtlaSiltesekkurler canim .zaten tavuk mantar ve kasarla yapilamayacak bisey yok bence.sonsuza kadar uretebilirim.
YanıtlaSil