30 Eylül 2011 Cuma

Kolay Pide ( milföyle )

     Bugün yapacagımız pide daha doğrusu pidecikler özellikle vakti az olan veya çalışan hanımlara uygun ve lezzetli bir tarif...Çok kolay olduğu için yaklaşık on dakika yeterle olacaktır...



MALZEMELER

  1. On tane milföy hamuru 
  2. 200 gr kadar kıyma
  3. 1 tane kıyılmış soğan
  4. İstenilen baharatlar
  5. 2 domates ve yeşil biber
YAPILIŞI

  • Hamurlar merdane yardımıyla çok az açılır.
  • Kıyma  , soğan ve baharatlarıyla iyice yoğrulur.
  • Milföylerin üzerine paylaştırılır.
  • Harcı yaydıktan sonra üzerine domates ve biber dilimleri dizilir.
  • Hamurun iki ucunu birleştirip kayık şekline getirilir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
  • Isınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder