MALZEMELER ( 6 kişilik )
- 6 tane tortilla ekmeği
- 2 parça fileto tavuk eti
- 1-2 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- Kıyılmış maydanoz
- Yeşil , kırmızı ve sarı dolma biber
- 1 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
- Ketçap ve mayonez
- Tuz , karabiber , pulbiber ve köri
- 2-3 tane kızarmış patates ( fırında elma dilimi de olabilir )
- Biftek şeklindeki etleri üst üste koyup bıçakla incecik ve uzun olacak şekilde doğranır.
- Ağzı açık bir tavada karıştıra karıştıra kavrulur.
- Soğan halka şeklinde doğranıp ayrı bir tavada kavrulur. Sarımsak eklenir.
- Jüliyen doğranan biberler soğanın üstüne atılıp az birşey kavrulur.
- Söğüş doğranan domates biberin üzerine eklenir.
- Bir iki karıştırdıktan sonra ocak kapatılır.
- Sebzeler yarı kavrulmuşla çiğ arası olsa yeter.
- Tavukla sebzeler karıştırılıp baharat ve tuz eklenir.
- Lavaşlar yayılır.Malzemeler altı parçaya ayrılıp tek tek konulur.
- Patatesler paylaştırılır.
- Üzerlerine bol maydanoz , ketçap , mayonez sıkılır. ( arzu edilirse )
- Bu malzemeler arzuya göre ister artırılır isterse çıkarılabilinir.
- Yanlarını içe katlayarak dürüm şekline getirilir.
- Tost makinasında hafif ısıtılarak servis yapılır.
- Yanında ayran tavsiye edilir.
Sanki buda semranin evinden bir goruntu gibi ama hadi neyse yediklerinizi sayar oldum :D:D:D:D:Dbende ...........
YanıtlaSil