MALZEMELER ( pandispanya için )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml lik )
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 kutu pişmeyen hazır pasta kreması ( yoksa krem şantide olabilir )
- 1 poşet krem şanti ( 1 çay bardağı sütle )
- 2-3 tane fiziği düzgün muz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- Süslemek için ezilmiş antep fıstığı veya file badem veya arzu edilen şeyler..
YAPILIŞI
- Yumurta , şeker çırpılır.
- Un nişasta ve kabartmatozu eklenir.
- İçine yağlı kagıt serilmiş kelepçeli kalıba hamur dökülür.
- 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Pandispanyanın arası kesilip soğumaya bırakılır.
- Pasta kreması üzerindeki tarife göre çırpılır.
- Krem şanti çırpılıp dolaba konulur ( üzerini süslemek için )
- Pasta kremasının yarısı pandispanyanın arasına sürülür.
- Halka doğranmış muzlar dizilir.
- Damla çikolata serpiştirilir.
- Ceviz serpiştirilir.
- Pandispanyanın kapağı konulur.
- El ile hafif bastırılır ( malzeme birbirini tutması için )
- Kalan krema pastanın üzerine düzgünce yayılır.
- Doğranmış muzlar ve istediğimiz malzemeyle süslenir.
- Son olarakta dolaptaki krem şanti süsleme aletine konularak üzerine sıkılır.
- 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
agzimin suyu aktii yaa haksizlik ama buuu teyzeeeeeeeeee................
YanıtlaSil