MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı ( küçük tip bardak )
- 2 yemek kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı toz zencefil ( isterseniz konmayada bilir )
- Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 yumurta ( sarısı içine akı dışına )
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için hindistancevizi
- Ceviz , hindistancevizi ve yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
- Hamur kıvamına gelince ceviz eklenerek yoğrulur.
- Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlanır.
- Önce çırpılmış yumurta sonra hindistan cevizine tek yüzü batırılır.
- Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. ( pişirilince çok gelişiyor )
- Isıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyunca kapalı bir kaba alınır.
- Yanında ıhlamur içmenizi tavsiye ederim.
- Afiyet olsun...
Teyze'zim bu kurabiyene bayiliyorum gercekten agizda dagilan hiyir hiyir bir lezzet,yiyenler cok sanslilar afiyet bal,seker olsun:)))
YanıtlaSilFotoğraf kompozisyonu ayrıca çok güzel olmuş bence. Artık profesyonel bir fotoğraf makinesi lazım bence.
YanıtlaSilSizin gibi fotograf isinden anlayan biri olarak kompozisyonumun begenilmesi beni mutlu etti.Tesekkur ederim...Insaallah o da olur birgun...
YanıtlaSil