MALZEMELER (25 KURABİYE)
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- Alabildiği kadar un
- İçine koymak için kuşburnu marmelatı
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzerini streçle kapatarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir.
- Merdaneyle hamur ince açılır.
- Çok geniş olmayan bir su bardağıyla kesilir.
- Yuvarlakların yarısına çarpı atılır.
- Çarpısız olan hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı marmelat konulur.
- Çarpı kesilmiş hamur üzerine konulur.
- Kenarları çatalla yapıştırılır.
- Önceden fırın 170 derecede ısıtılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeler aralıklı olarak dizilir.
- Üzeri pembeleşmeye başlarken alınır.
- Üzerine bolca pudra şekeri elenir.
- Kurabiyeler için hazırladığım kutusu.
değişik bir kurabiye olmuş...
YanıtlaSilkutusu da çok hoşmuş...,
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
Çok teşekkür ederim Şirine...Sevgiler...
SilBu kurabiyeden çıkmış mini mini tart olmuş :) Çok leziz duruyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilVersatile Blogger Award için sizi de seçtim.
http://lezize.blogspot.com/2012/05/versatile-blogger-award.html
Sevgiler
Teşekkürler İrem.Artık kurabiyemi tartmı ne kabul ederseniz o olsun.Sevgiler...
Silblogger anneyim ve izlemedeyim canım senide beklerim
YanıtlaSilHoşgeldin Güfte...İnşaallah...
SilDegerli blog sahibi,blogunuzdan çok yararlandık grand ofis mobilya başarılarınızın devamını diler.
YanıtlaSil