MALZEMELER
- 200 gr tereyağı
- 1 paket Antep fıstıklı puding
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 yumurta
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket çikolata (80 gr)
- 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı kırığı
- Üzeri için 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında tereyağı bekletilir.
- Malzemeler eklenerek yoğrulur.(çikolata ve fıstık hariç)
- Ağzı streçle kapatılarak on dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Merdaneyle çok kalın olamayacak şekilde açılır.
- Çiçek kalıbıyla kesilerek silikon veya başka bir muffin kalıbına ortaları hafif çukur olarak yerleştirilir.
- Resimden de anlaşılacağı üzere benim muffin kalıplarım oldukça küçük.
- Eğer bu tür bir kalıbınız yoksa önemli değil.Yuvarlayıp parmakla ortası çukurlaştırarak da yapılabilir.Veya yine çiçek kalıpla çıkarıp doğruda tepsiye konulabilir.(O zaman goncagül formunda durmaz)
- Yalnız kalıpla çıkarılıp tepside pişenlerin görünümü.
- Önceden ısınmış 180 derecede hafif renk alana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan hamurların kenarlarına pudra şekeri elenir.
- Orta çukur yerlerine benmari usulü eritilen çikolatalar çay kaşığıyla konulur.
- Çikolatalar daha donmadan üzerilerine fıstık kırıkları atılır.
Ellerinize sağlık bayıldım görüntülerine çok şık sevgiler bana da beklerim sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Özgen...sevgiler...
SilSevgili Hülya,
YanıtlaSilÇok şık ve değişik bir kurabiye olmuş, ellerine sağlık.
Beğenmiş olmana sevindim teşekkürler...
SilHarika gözüküyor,hemen deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler...umarım yapınca memnun kalırsınız...sevgiler...
Silsunum gercekten harika olmus ellerinize saglik :)
YanıtlaSilTeşekkürler paşa kızı...sevgiler...
Sil