MALZEMELER
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 demet taze yeşil soğan
- 1 demet taze nane
- 2 tane közlenmiş kırmızı biber
SOSU İÇİN
- 1 çay bardağından biraz az süzme zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
- Közlenmiş kırmızı biber
- Haşlanmış yumurtanın beyazı (çiçekleri yapmak için)
- Siyah zeytin
- Taze nane yaprakları
YAPILIŞI
- Akşamdan maş fasulyesi yıkanarak ılık suya ıslatılır.
- Sabah suyunu dökerek yıkanıp büyükçe bir tencerede su kaynadıktan sonra fasulyeler atılarak on dakika kaynatılır.
- On dakika haşlandıktan sonra suyunu süzüp tekrar tencereye koyarak üzerine kaynar su konularak 10-15 dakika kaynatılır.(bulanık rengi gitmesi için)
- Maş fasulyelerini çok dikkatli haşlamak gerekiyor.Ne sert kalmalı nede çok pişip patlamaması gerekiyor.
- Suyunu süzerek kurutulur.(sosunun iyi tutması için fasulyeler kurutulur)
- Sos malzemeleri küçük bir kavanoza konularak kapağını kapatıp iyice çalkalanır.
- Yeşillikler kıyılarak eklenir.
- Köz biberler ince doğranıp sosu üzerine gezdirilerek iyice karıştırılır.
- Bir kenara ayrılan kırmızı biberler küçük kurabiye kalıplarıyla kesilerek çıkarılır.
- Haşlanmış yumurtanın beyazı ince kesilerek onlarda kurabiye kalıplarıyla çiçekler çıkarılır.(arzuya göre yani bu kısmı)
- Salatanın üzeri süslenerek servis yapılır.
- Afiyet olsun
Çok şık ve çok sağlıklı bir salata olmuş,ellerine sağlık Hülyacı..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşencim .
SilELLERİNE SAĞLIK CANIM (İSTERKEN MAŞ MI DİYECEĞİZ?
YanıtlaSilMARKETLERDE KOLAY BULUNURMU?
Teşekkürler canım .Burada çok kolay var ama Türkiyede de görmüşdüm.Bakliyatların arasında üzerinde yazıyor zaten maş fasulyesi diye.Organikleride mevcut.Selam ve sevgiler...
Sil