14 Mart 2014 Cuma

Soğan Halkası

          Beni takip edenler çok iyi bilirler.Hazır olan ne varsa mutlaka evde yapmayı deneyerek güzel olanları sizinle de paylaşırım.İnanın evde yapılanlar hazıra göre hem çok daha ekonomik,lezzetli ve hijyen olur.Çıtır soğan halkalarını uzun zamandır yapmak istiyordum.Takipçilerimden bir hanımın ısrarla benden soğan halkası paylaşmamı istemesiyle sırada yapılmayı bekleyen tarif biraz daha öne alındı.Sonuç nasıl derseniz? Muhteşem,hazırdan çok daha tatlı ve bereketli bir tarif.İki soğandan bir büyük salata kayığı dolusu halka çıktı.O kadar çıtır ki tek insan bile onu yiyip bitirebilir ;) Sonucu size tam verebilmek için galeta ve mısır ununu ve pane harcını denedim.Hepsiyle de çıtır olsa da en güzeli pane harçla kızartılanlar oldu...Sizde nasıl yapıldığını merak ederseniz hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER


  1. 2 orta boy beyaz kuru soğan (biraz uzun olan soğan olursa halkalar daha düzgün oluyor.)
  2. 1 çay bardağı maden suyu
  3. 1 yumurta
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 3 yemek kaşığı un
  6. Tuz
  7. Kızartmak için bolca sıvı yağ
  8. Bir tabak dolusu pane harcı
  9. Ayrıca 1 yemek kaşığı un,karabiber,toz kırmızı biber ve tuz (batırmak için)
YAPILIŞI


  • Soğanların iki tarafı kesilerek kalın kısmına gelinir.(oradan kesilen parçaları atmayıp başka yemekte kullanabilirsiniz)
  • Sonra kalın olacak şekilde halka halka kesilir.
  • Yavaşça iç içe olan halkalar çıkarılır.
  • Yine orta kısımlarda olan çok küçük halkalar kullanılmaz.
  • Halkalar çok ince kesilirse güzel durmaz.
  • Bir tabağa un,karabiber ve tuz konulur.
  • Diğer bir tabağa maden suyu yumurta çırpılarak nişasta ve un eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Eğer bu karışım sıvı olursa halkalar hamura tutunmaz soğan açıkta kalır. (kek hamuru kıvamından çok  az sıvı hatta o kıvama yakın bir kıvam)
  • Eğer bu kıvam tutmazsa un veya maden suyuyla inceltilip koyulaşabilir.
  • Ayrı bir tabağa da pane harcı hazırlanır.

  • Kızartma tenceresine bolca sıvı yağ konulur.
  • Halkalar önce baharatlı una iyice bulanır.
  • Ardından bulamaç hamura sonrada pane harcına iyice bulanır.
  • Ayrı bir tabağa alarak fazlası silkelenerek pürüzler düzeltilir.
  • Kızgın yağa atılarak önce ters yüz çevirdikten sonra kızaranlar havlu peçeteye alınır.
  • Sıcakken servis yapılır.
  • Et,köfte,tavuk ile veya yanında ketçap,mayonez gibi soslarla da gayet muhteşem bir tat olur.
  • Eğer daha sonra kullanmak için hazırlamak istiyorsanız.Hazırlanan halkalar en son pane harcına batırılan aşamadan sonra tabakta 10-15 dakika beklettikten sonra ağzı streçle kapatılıp buzlukta bekletilebilir.

  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Uffff tam benlikmiş bu tarif teyze hemen malzemesini alıp yapıcam (Burger king e rakipsin bu arada );)))) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Semracım.Maalesef evet (rahiplik konusunda :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bende bir ara yapmaya çalışmıştım ama olmamıştı .Sizin tarifi de deneyeceğim en kisa surede.

    YanıtlaSil
  4. Tarifin içindeki küçük ama önemli olan nüanslara dikkat ederseniz eminim bu tarifle denemenizin sonucundan memnun olursunuz...Almanyaya selamlar...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık..sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler pınarcım...adresini yanlışlıkla sildiğim için buradan cevaplayayım.Cupcake tariflerim blogda olanlar.Tarifler genlelde doğaçlama yapıp beğenirsem paylaştığım için ilerde olursa yenileri paylaşırım zaten...selam ve sevgiler...

      Sil