MALZEMELER (35-40 tane kurabiye için)
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tip çay bardağı)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 4 su bardağı un(200 ml lik su bardağı)(son bardağı yavaş yavaş ekleyerek un miktarını kendiniz belirlersiniz)
- 2 yumurta (birinin akı içine)
İÇ HARCI
- 1 yumurta akı
- 2 buçuk 3 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı yoğunlaştırılmış konsantre süt (moloko-süt reçeli)
- (Süt reçelini göz kararı azaltıp çoğalabilir.Hindistan cevizi yuvarlanıp toparlanacak kadar yumuşayana kadar eklenir)
ÜZERİ İÇİN
- 80 gr lık bir paket sütlü yada bitter çikolata
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Hamur malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Kabın ağzını streçle kapatarak dolapta 15 dakika kadar bekletilir.
- İç malzeme karıştırarak küçük toplar yapılır.(toplar yuvarlanırken hafif ele yapışır kıvamda oluyor)
- Hamurda avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elde içli köfte gibi açılır.Ortalarına hindistan cevizi topları konulur.
- Hamurlar kapatılarak yuvarlanır.(delik bırakmadan)
- Yada üzerilerine hızlıca incecik akıtılır.Kalın,kilitli buzdolabı poşetine erimiş çikolatayı doldurup iğneyle delerek incecik akıttım)
- İçine konulan nemli harçtan dolayı diğer kurabiyeler gibi haftalarca taze kalmaz.Ancak 1-2 gün aynı kalacağını düşünüyorum.
- Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık .çok düzgün duruyor.. afiyetle.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Zannedersem her şeyin düzgün duranı sevmemden kaynaklanıyor :) sevgiler...
SilEline sağlık hülya abla anneme söyliyimde yapsın canım çektii :)
YanıtlaSilabla vaktin olursa bu yayınada bakarmısın bi ara
http://ogrenmengerek.blogspot.com.tr/2014/03/banner-blogu.html
Bencede yapsın :) teşekkürler...
YanıtlaSil