MALZEMELER (14 tane için)
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker (küçük tipli çay bardağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 buçuk çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı irmik
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu mavi haşhaş
- 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
ŞERBET
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi ve dilimleri
- Yada arzu edilen kaymak vb.ile süslenebilir.
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
- Yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır.
- Portakal ve limon kabukları rendenin küçük tarafıyla rendelenerek eklenir.
- Kalan malzemeler eklenerek 1-2 dakika karıştırılır.
- Fırın 170 derecede ısıtılır.
- Muffin kalıplarına paylaştırılır.(eğer kalıplar küçük değilse 12 tane de çıkabilir)
- Sıcak fırına koyup ağzını hiç açmadan (ilk 20 dakika) pişirilir.
- Üzerleri kızarınca alınarak soğumaya bırakılır.
- Şerbet için şeker,ince rendelenmiş portakal kabuğu,su, portakal ve limon suyu konularak kaynatılır.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra bakılır kesik akmaya başlamışsa kapatılarak ılımaya bırakılır.
- En güzeli tatlılar ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet tatlının üzerilerine dökülerek tepsinin üzerine bir kapak yada başka bir tepsi kapatarak 2-3 saat dinlendirilir.(içindeki irmik sayesinde şurupla iyi buluşmazsa şerbeti içine tam çekemez.Buda hoş olmaz)
- Üzeri için ince rendelenmiş portakal kabuğu süt ve şanti çırpılarak dolapta bir saat bekletilir.
- Tatlıların üzeri süslenerek portakal dilimleri konulur.
çok güzel olmuş Hülya abla. Eline, yüreğine sağlık. 1 şey sormak istiyorum ama. süslemek için üzerine sadece 4. maddeyi kullana bilir miyiz? Hangi tür kaymak tafsiye edersiniz. Sütaşın ülkerin kaymakları olur mu? 2.sorum en güzel tat hangisi ile olur? krem şantili mi yoksa kaymaklı mı? çarşanba misafirim var yapayım diyom. cevabınızı bekliyorum...:))),
YanıtlaSilTeşekkürler Dilarecim.Facebook da cevap yazmıştım ama burdan da yazayım.Kaymak derken Türkiyede çok güzel günlük kaymaklar var taze onları kasdetmiştim.Burda çok rastlamadım.(belkide ben görmedim)krem şantilerin kaymak tadındaları var.Buradada var onu da kullanabilirsin.Krem şantide çok yakışıyor bence.Şimdiden kolay gelsin...
Sil