14 Mart 2014 Cuma

Limonlu Cheesecake (pişmeden)

     Cheesecake olarak başlık yazsam da bana göre daha çok limonlu parfe olduğunu düşündüm.Daha öncede lor peynirli pişmeyen limonlu cheesecake paylaşsam da bu tarif de çok ferah tam limonseverlere göre bir yaz tatlısı.



 MALZEMELER  1.KAT İÇİN


  1. 1 paket yulaflı bisküvi yada benim yaptığım gibi 4 tane yulaflı kepekli bisküvi
  1. 100 gr tereyağı
  2. 1 limon kabuğu rendesi
2.ORTA KAT İÇİN

  1. 2 paket limonlu jöle (bitkisel)
  2. 1 paket labne peyniri 200 gr
  3. 2 poşet sade krem şanti
  4. 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  5. 1 su bardağı süt
  6. 1 su bardağı sıcak su
  7. 1 su bardağı soğuk su
3.KAT VEYA LİMONLU SOS

  1. 3 limonun suyu
  2. 2 limonun kabuğunun rendesi
  3. 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası(aşırı tepeli olmasın)
  4. 2 su bardağı su
  5. 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  6. 1 vanilya
  7. 4 yemek kaşığı şeker(damak tadına göre artabilir)
YAPILIŞI

  1. Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip içine limon kabuğu ve erimiş yağ eklenerek karıştırılır.
  2. 25-26 cm lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyarak sıkıştırılır.
  3. Kalıbın kelepçe kısmına streç kaplanır.(bir gece bekleyince demir kokusu çıkmaması için)
  4. Bisküvi kırıntısını içine iyice sıkıştırılır.
  • Jöleler çukur bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı sıcak su konup karıştırılır.
  • Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılıp jöle hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Jöle karıştırarak soğutulur.
  • İçine limon suyu ve rendesi eklenir.
  • İçine soğuk su ekledikten sonra önce labneyle sonrada krem şantiyle karıştırıp mikserle 1-2 dakika çırpılır.
  • Jöle soğumadan eklenirse krem şanti sıvı hale gelip bozulur.Eğer soğuyunca çok beklerse jöle bu kezde jöle donarak karışmaz.Yani anlayacağınız saniyeler önemli.
  • Kalıptaki bisküvinin üzerine krem şantili jöle dökülür.
  • Üzeri streçle kaplanarak Bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Üzerinin sosu için nişasta ve su karıştırarak pişirilir.
  • İçine limon suyu,şeker ve rendeler eklenerek koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Ocaktan alınarak tereyağı ve vanilya atılır.
  • Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak soğutulur.
  • Tam oda sıcaklığına gelince limonlu pastamız alınıp kalıptan çıktıktan sonra üzerine soğuk sos dökülür.
  • Ben daha soğuk bir tat için kalıptan çıkarmadan önce bir saat buzlukta beklettim.hem kalıptan kırılmadan çıksın hemde daha ferah olsun diye.
  • Daha akıcı bir sos isterseniz arzuya göre dilimleyincede sosu tek tek dökülebilir.
  • Afiyet olsun...İçiniz ferah olsun...

4 yorum:

  1. Tam yaz için ideal bir cheesecake olmuş..ellerine sağlık Hülyacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) gerçi limonseverler için yaz kış farketmez.Teşekkürler Nurşen...

      Sil
  2. Hülyacım mis gibi limon kokulu bir cheesecake olmuş.
    Ellerine sağlık, harika...
    Sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler pırılcım...kim sevmez limonu değil mi? Sevgiler...

      Sil