MALZEMELER 1.KAT İÇİN
- 1 paket yulaflı bisküvi yada benim yaptığım gibi 4 tane yulaflı kepekli bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
2.ORTA KAT İÇİN
- 2 paket limonlu jöle (bitkisel)
- 1 paket labne peyniri 200 gr
- 2 poşet sade krem şanti
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı soğuk su
3.KAT VEYA LİMONLU SOS
- 3 limonun suyu
- 2 limonun kabuğunun rendesi
- 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası(aşırı tepeli olmasın)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 vanilya
- 4 yemek kaşığı şeker(damak tadına göre artabilir)
YAPILIŞI
- Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip içine limon kabuğu ve erimiş yağ eklenerek karıştırılır.
- 25-26 cm lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyarak sıkıştırılır.
- Kalıbın kelepçe kısmına streç kaplanır.(bir gece bekleyince demir kokusu çıkmaması için)
- Bisküvi kırıntısını içine iyice sıkıştırılır.
- Jöleler çukur bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı sıcak su konup karıştırılır.
- Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılıp jöle hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.
- Jöle karıştırarak soğutulur.
- İçine limon suyu ve rendesi eklenir.
- İçine soğuk su ekledikten sonra önce labneyle sonrada krem şantiyle karıştırıp mikserle 1-2 dakika çırpılır.
- Jöle soğumadan eklenirse krem şanti sıvı hale gelip bozulur.Eğer soğuyunca çok beklerse jöle bu kezde jöle donarak karışmaz.Yani anlayacağınız saniyeler önemli.
- Kalıptaki bisküvinin üzerine krem şantili jöle dökülür.
- Üzeri streçle kaplanarak Bir gece buzdolabında bekletilir.
- Üzerinin sosu için nişasta ve su karıştırarak pişirilir.
- İçine limon suyu,şeker ve rendeler eklenerek koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Ocaktan alınarak tereyağı ve vanilya atılır.
- Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak soğutulur.
- Tam oda sıcaklığına gelince limonlu pastamız alınıp kalıptan çıktıktan sonra üzerine soğuk sos dökülür.
Tam yaz için ideal bir cheesecake olmuş..ellerine sağlık Hülyacım..
YanıtlaSilEvet :) gerçi limonseverler için yaz kış farketmez.Teşekkürler Nurşen...
SilHülyacım mis gibi limon kokulu bir cheesecake olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika...
Sevgiler canım:))
Teşekkürler pırılcım...kim sevmez limonu değil mi? Sevgiler...
Sil