27 Mart 2014 Perşembe

Pastırmalı Tavuk

             Bu günlerde hep pasta kurabiye paylaştık...Birazda ana yemek paylaşalım değil mi? Tavuk şinitzel ile yapılan harika bir lezzet.Tabi ben kasaptan hazır şinitzel bulamadığım için tavuk etini keskin bir bıçakla açarak ince hale getirdim.



MALZEMELER

 (2 KİŞİLİK  ARZUYA GÖRE ARTIRILIR)


  1. 2 tane tavuk şinitzel (ince kesilerek et dövecek aletle tamamen inceltilmiş fileto şeklinde tavuk)
  2. 2 yemek kaşığı soya sosu
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 2 dilim pastırma 
  5. 2 dilim dil peyniri (dil peyniri hem kaşar gibi eriyor hemde kaşar kadar akıp gitmeyerek içinde kalıyor)
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. Tuz,karabiber ve toz biber (soya sosu zaten tuzlu olduğu için tadına bakarak eklenir)
YAPILIŞI

  • Soya sosu,bal ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Şinitzel şeklindeki tavuğun her tarafına bu sostan sürülerek 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  • Şinitzeller yayılarak içine 1 dilim pastırma ve 1 kalınca dilim dil peyniri konularak kenarlarını içi doğru katlayıp sarılır.
  • Yağlanmış fırın kabının içine dizilir.
  • Üzerlerine 2-3 tane küçük parça tereyağı konularak önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
(ben biraz aşırı kızartmayı sevdiğim için üzeri yanmaya yakın oldu;)


  • Sıcakken servis yapılır.
  • Hem çok kolay hem lezzetli bir tavuk yemeği.
  • Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Emelcim nefis bir yemek olmuss.Ellerine saglik,ilk fırsatta deneyecegimm.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurşencim...Tabi dene inan memnun kalacaksın...Sevgiler...
      Yorumu cevaplayan Hülya ;)

      Sil
  2. enfes bir ana yemek pastırmayı tavukla çok yakıştırıyorum ben,çok da severim.eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Reyhancım acaip yakıştı...teşekkürler,selamlar...

      Sil