MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 150 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 çimdik tuz
- Alabildiği kadar un
KREMASI
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
- 300 gr kadar çilek
- 1 tart jölesi (yada hazır meyveli sos da olabilir)
YAPILIŞI
- Tereyağı buz dolabından çıkarılarak hamur yapılacak kaba doğranır.
- Diğer malzemeler eklendikten sonra unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklenerek yoğrulur.
- Ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.(kurabiye hamuru kıvamı)
- Hamurun üzeri streçle kapatılarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alınca vanilya ve yağ ekleyerek soğuyunca 3-4 dakika çırpılır.
- Tart kalıbı yağlanır.
- Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırıp diğer hamur merdaneyle açılır.(ayrılan hamurla üzeri süslenecek)
- Merdaneyle açılacak olan hamur eğer iki yağlı kağıdın arasında açılırsa hamur daha pürüzsüz olur.
- Tart kalıbı genişliğinde olan hamur kalıba yerleştirilir.
- Ben kenarları daha düzgün dursun diye ruletle kestim.
- Çatalla her tarafına batırarak kabarması engellenir.
- Önceden ısınmış 180 derecede kızarmadan pişirilir.
- Üzerini süslemek için ayrılan hamuru ince açarak çiçek şeklindeki kalıplarla kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yenilebilir incileri çok fazla bastırmadan konulur.
- Aynı ısıdaki sıcak fırında pişirilir.(kızarmadan alınır)
- Soğumuş olan tart hamurunu yavaşça tabağa alarak soğumuş olan kreması yayılır.
Ellerine saglık Hülya ablam Ufaklıklara deniycem. .
YanıtlaSilTeşekkürler Aynurcum.Bencede dene :) selamlar...
Silsalam ablacim yene super gorunur...ablacim,tart jolesini nece hazirlamq lazimdi?
YanıtlaSilAlykm selam Sevdacım.Tart jölesini ben hazır kullandım ama burada satılan Rus Markalılar kullanmıyorum.Üzerinde yazıyor zaten yapımını.Su,şeker koyarak karıştırıp kaynatılır.1–2Dakika karıştırarak tam soğumasını beklemeden tartın üzerine dökülür.Eğer evde yapacağım derseniz 1su bardağı su veya meyve suyuyla 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırıp kaynatılak hazırlanabilir.İçine bir çay kaşığı limonsuyu ekleyerek kapatılır...ama evde yapılan hazır gibi şeffaf olmuyor.Selamlar...
Silcox sag olun :)
YanıtlaSil