MALZEMELER
- 3 tane yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı su
- Üzeri için yumurta sarısı ve bir kaşık yağ
İÇ HARCI
- 1 kuru soğan
- 3 tane orta boy yemeklik kabak
- 1 kase kadar rende kaşar
- 1 tutam dereotu (istemeyen koymayabilir)
- 2-3 kaşık zeytinyağı (veya tereyağı da olabilir)
- Karabiber, tuz.
YAPILIŞI
- Soğan incecik kıyılıp tavada yağla birlikte kavrulur.
- İri rendelenmiş kabağı ekleyerek ağzı açık tavada harlı ateşte kavrulur.
- Suyu kalmadan kavurduktan sonra ocaktan alınıp tuz ,karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca içine kaşar ve dereotu eklenir.
- Ayrı bir tarafta sıvı ,tereyağı ve su karıştırılır.
- Yufka yayılarak fırçayla her tarafına sulu yağdan sürülür.
- Yufka ikiye katlanır.
- Tekrar sulu yağdan sürülerek yaklaşık üçer parmak enliliğin de 7-8 tane uzunlukta olacak şekilde kesilir.
- İç harçtan uç kısımlarına konulur.
- Bir sağa bir sola olacak şekilde katlayarak muska şekli verilir.
- Ben her iki taraftaki küçük kalan yufka parçalarını yan yana koyarak diğerleri büyüklüğünde bir parça daha elde ettim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Eğer hemen yapmak istemeyip buzlukta hazır olsun derseniz muskaları yaptıktan sonra yan yana buzluk poşetine dizerek buzlukta bekletebilirsiniz.Yalnız pişirmeden yaklaşık 20-30 dakika önce çıkarıp buzu eridikten sonra fırına konulur.
- Afiyet olsun...
- Küçük bir uyarı,eğer muskaları sararken özen göstermeden kenarlarda açıklık bırakılırsa içindeki malzemeler ve kaşar pişerken dışarı taşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder