MALZEMELER
TABAN İÇİN
- 1 paket yulaflı burçak bisküvi
- 70 gr tereyağı
ORTA BÖLÜM İÇİN
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 ml krema (yarım paket)
- 600 gr labne (3 paket)
- 1 vanilya
- 2 paket fındıklı çikolata (80 +80 yani 160 gr)
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket bitter çikolata
- 100 ml krema (yarım paket)
FINDIK KROKAN
- 1 avuç fındık
- 3-4 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Bisküvi robottan geçirilerek eritilmiş tereyağıyla karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın kenarlarını yağladıktan sonra içine sıkıca basılır.
- Taban oluşturduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 15 dakika dinlendirilir.
- Şeker ve yumurtalar çırpıldıktan sonra ayrı bir yerde labne,vanilya ve krema mikserle çırpılıp yumurtaya eklenir.
- Önceden benmari usulü veya mikrodalgada eritilmiş çikolatalar (soğuk şekilde) bu karışıma eklenerek 1-2 dakika çırpılır.
- Dolaptan çıkan tabanın üzerine dökülerek önceden ısınmış 180 derecelik fırına konulur.(kalıbın etrafı aluminyum folyo ile sarılır ki kenarları yanmasın)
- Fırında yaklaşık 45-50 dakika piştikten sonra soğumaya bırakılır.(fırından çıkarken orta kısmı hala sallanıyorsa merak etmeyin soğuyunca çekecektir)
- Üst çikolata sos için krema tavada ısıtılarak çikolata içine kırılıp karıştırılır.
- Ocaktan alıp karıştırdıktan sonra cheesecakenin üzerine yayılır.
- Küçük bir cezvede şeker karemelize olup eriyinceye kadar tutulur.
- Ocaktan alıp içine fındıkları atılıp hızlıca (bir şişle veya çöple alınır.ben bu bölümde erimiş şekerle elimin her yerini yaktım;)
- Yağlı kağıdın üzerine veya bir tabağa alınır.
- Soğuyunca süslemek için kullanılır.
- Mümkünse bir gece buzdolabında dinlenen cheesecakenin üzerine elekle kakao elenir.
- Karemelize olmuş fındıklarla süsleyerek servis yapılır.
- Çikolata sevenler için vazgeçilmezi olabilecek tattaki cheesecakemiz hazıırr.
- Afiyet olsun...
Not,çikolatalı cheesecakenin ana hatlarını pelincheften alarak hülyalı lezzetlere uyarlamış oldum.Tarif ve bana verdiği ilham için çok teşekkür ederim ;)
Tatlıyla çok aram olmamasına rağmen cheesecake'e asla hayır diyemem,nefis görünüyor canım eline sağlık...
YanıtlaSilAynen Reyhancım bende tatlı sevmeyenlerdenim.Konu cheesecake olunca onun ayrı bir yeri var.Yorumun için çok teşekkür ederim.Selamlar...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok şık olmuş canım allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım.
YanıtlaSilmmm nefis balım:)))
YanıtlaSilTeşekkürler canım.
Silhttp://genckizinmutfagi.blogspot.com.tr/?m=1. Yeni açtım beklerimm ☺
YanıtlaSilKesinlikle denemek istiyorum bu tarifi 😊😊
YanıtlaSilDeneyin memnun kalicaginizi umarim.selamlar...
Sil