18 Haziran 2014 Çarşamba

Pesto Soslu Çörek

      Eğer mis gibi fesleğen kokusunu severseniz pesto sosunu da seviyorsunuz demektir.Her zaman yaptığım pamuk gibi mayalı hamurdan tahinli,haşhaşlı çöreği birde pesto sosuyla denemeye ne dersiniz? Ben bugün ki tarifte pesto sosunu hazır olarak kullandım.Eğer nereden alırım derseniz? Büyük marketlerin makarna sosları ve diğer sosların bulunduğu yerden çok kolay bulabilirsiniz.Haydi yapımına geçelim...



MALZEMELER


  1. 2 çay bardağı oda sıcaklığında süt
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 paket instant maya (veya istediğiniz maya)
  4. 2 yemek kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. Yarım çay bardağı su
  7. Alabildiği kadar un
İÇ HARCI

  1. 2 yemek kaşığı pesto sosu
  2. 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  3. Üzeri için yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI

  • Malzemeler yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline getirilerek üzeri kapatılır.
  • Bir saat kadar dinlendirilir.
  • Tereyağı eritildikten sonra ocaktan alıp pesto sosu eklenerek karıştırılır.
  • Mayalanmış hamuru merdaneyle açılır.
  • Çok ince olmayan bir hamur olur.
  • İç harcı her yerine sürülür.
  • Ortadan ikiye keserek iki kocaman rulo sarılır.
  • Bıçakla yaklaşık ikişer parmak enliliğin de kesilir.
  • Yağlanmış tepsiye kesilmiş kısımları alta ve üste gelecek şekilde aralıklı olarak dizilir.
  • Bu şekilde tepside 15-20 dakika bekletilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder