MALZEMELER
- 250 gr taze kadayıf
- 7-8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 100 gr tereyağı
MUHALLEBİ
- 1 litre süt
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2-3 parça damla sakızı
İÇİ İÇİN
- 2 poşet krem şanti (1 kutu oluyor)
- 250 ml soğuk süt
YAPILIŞI
- Kadayıfı yarım saat kadar buzlukta beklettikten sonra (doğraması kolay olsun diye) bıçakla küçük doğranır.
- Geniş bir tavaya tereyağıyla birlikte koyarak kısık ateşte sık sık karıştırarak kavrulur.
- Arada cevizi de ekleyerek birlikte kavrulur.
- Pembeleşince şekerini ekleyerek yine kısık ateşte on dakika daha kavrulur.(dikkat edin bu aşama tehlikeli yanmasın)
- Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için tencereye yağ,un,şeker,ezilmiş damla sakızı ve süt konularak karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Bir kenara alarak soğumaya bırakılır.
- Büyük kare fırın tepsisinin içine yan yana streç yayarak üzerine kadayıf yayılır.(tamamen soğuk olacak)
- Krem şanti çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır.
- Buzdolabında bir gece bekletilir.
- Sabaha kadar dinlenen tatlıları kıvırmadan önce ince uzun kesilir.
- Afiyet olsun...
Hülyacım harika görünüyor.
YanıtlaSilKıtır kadayıf ve muhallebisi bir arada ve hafif bir tatlı olmuş.
Ellerine sağlık cnm:))
Çok teşekkürler canım...sevgiler...
Sil