26 Haziran 2014 Perşembe

Ev Usulü Kıyma Kebap

       Daha öncede sürekli belirttiğim gibi dışarıdaki tüm lezzetler evde pek ala yapılabiliyor.Bunlardan biride kıyma kebap veya Adana kebap da diyebiliriz.Vee yanında muhteşem soğan salatası ve olmazsa olmazı lavaş veya pidesiyle sunumu...Haydi yapımına geçelim...



MALZEMELER


  1. 500 gr kuzu orta yağlı kıyma (aslında makinede değilde elde satır kıyması yapılmalı veya bıçakla kıyılmalı)
  2. 200 gr kuyruk yağı
  3. Tuz ve pulbiber
SALATASI

  1. 2-3 orta boy kuru soğan
  2. 1 yemek kaşığı sumak
  3. 1 demet maydanoz
  4. Tuz
  5. Yanında servis yapmak için lavaş veya ince pide
YAPILIŞI

  • Kıyma,kuyruk yağı tuz ve biber konularak iyice yoğrulur.
  • Buzdolabına koyarak 3-4 saat dinlendirilir.
  • Tekrar çıkararak yoğrulduktan sonra gerekirse eller ara sıra ıslatarak kalın şişlere sıkma yaparak yapıştırıp takılır.
  • Ben fırını ızgara konumuna getirerek 200 derecede ara sıra çevirerek pişirdim.Arzuya göre yağsız tava veya mangalda pişirilir.

  • Soğan ince halka şeklinde doğranarak üzerine tuz atılıp iyice ezilir.
  • Süzeğe koyarak yıkanıp süzdürülür.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz,sumak ve tuz atılarak karıştırılır.(tuz atmadan bakılır gerekiyorsa)
  • İnce ekmek veya lavaşların içine bol soğan salatasıyla birlikte kebaplar servis yapılır.
  • Yanında buz gibi ayran ve domates dilimleriyle servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Valla bende yapıyorum,Adanalı olunurda evde hiç kebap yapılmazmı..tabikide yapılır,çokta güzel oluyor.Tabi mangalda olsa dahada iyi ama napalım :)),,ellerinize sağlık nefis olmuş,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya hiç yapılmazmı ? Çok teşekkürler.

      Sil