MALZEMELER
- 500 gr kuzu orta yağlı kıyma (aslında makinede değilde elde satır kıyması yapılmalı veya bıçakla kıyılmalı)
- 200 gr kuyruk yağı
- Tuz ve pulbiber
SALATASI
- 2-3 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Yanında servis yapmak için lavaş veya ince pide
YAPILIŞI
- Kıyma,kuyruk yağı tuz ve biber konularak iyice yoğrulur.
- Buzdolabına koyarak 3-4 saat dinlendirilir.
- Tekrar çıkararak yoğrulduktan sonra gerekirse eller ara sıra ıslatarak kalın şişlere sıkma yaparak yapıştırıp takılır.
- Ben fırını ızgara konumuna getirerek 200 derecede ara sıra çevirerek pişirdim.Arzuya göre yağsız tava veya mangalda pişirilir.
- Soğan ince halka şeklinde doğranarak üzerine tuz atılıp iyice ezilir.
- Süzeğe koyarak yıkanıp süzdürülür.
- Üzerine kıyılmış maydanoz,sumak ve tuz atılarak karıştırılır.(tuz atmadan bakılır gerekiyorsa)
- İnce ekmek veya lavaşların içine bol soğan salatasıyla birlikte kebaplar servis yapılır.
- Yanında buz gibi ayran ve domates dilimleriyle servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Valla bende yapıyorum,Adanalı olunurda evde hiç kebap yapılmazmı..tabikide yapılır,çokta güzel oluyor.Tabi mangalda olsa dahada iyi ama napalım :)),,ellerinize sağlık nefis olmuş,
YanıtlaSilEvet ya hiç yapılmazmı ? Çok teşekkürler.
Sil