MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı süt
- 150 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı nescafe
- 1 paket hazır kakaolu puding (toz haliyle)
DOLGUSU
- 2 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- 1 kutu (yaklaşık 350 gr)konsantre süt (nam-ı diğer moloko,süt reçeli,yoğunlaştırılmış süt)
YAPILIŞI
- Yağ eritilerek soğumaya bırakılır.
- Fırın 180 derecede ısıtılır.
- Yumurtayla şeker köpük haline gelene kadar çırpılır.
- Yağ,süt eklenerek çırpılır.
- Kalan malzemeleri ekleyerek hamur 1-2 dakika çırpılır.
- Kek kalıbı yağlanarak hamurun yarısı dökülür.
- Dolgusu için yoğunlaştırılmış sütle hindistan cevizi iyice karıştırılır.
- Orta kısma gelecek şekilde yuvarlak şekilde konuluır.
- Kalan hamur konularak her tarafı kapatılır.
- Sıcak fırına konularak yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
Puding kek hamuruna mi konuyor
YanıtlaSilEvet hamurun icine toz halinde eklenir.
SilNormal taze sütle olmazmi aceba ?
YanıtlaSilSutle olmaz ama onun yerine bir paket krema yani 200 gr birde yarim su bardagi kadar pudra sekerini karistirip icine hindistancevizi karistirilir.(seker miktari artirilabilir )ayni tadi yakalasiniz.selamlar...
Sil