MALZEMELER (8-9 kup)
- 1 litre yağsız süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un (ben kıvamını hazır puding gibi hafif sıvı severim eğer daha katı isterseniz unu artırabilirsiniz)
- 1 çay bardağı limonsuyu
- 1 çay bardağı su(küçük tipli çay bardağı)
- 2 limon kabuğu rendesi (ince rende)
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin (arzu edilirse)
YAPILIŞI
- Yumurta sarısının üzerine çay bardağıyla olan suyu ekleyerek mikserle çırpılır.
- Tencereye un,limonsuyu,rendesi,süt ve şeker konulur.
- Çırpılmış yumurta ve soğuk sütü ekleyerek hızlı hızlı karıştırılır.
- Karıştırarak kaynatılır.
- Hafif duru bir muhallebi kıvamını alınca ocaktan alınır.
- Yağ ve vanilya eklenerek 1-2 dakika mikserlenir.
- Kaselere veya kuplara yüksekten dökerek soğuyunca buzdolabına konulur.
- Bir kaç saat veya akşamdan dolapta dinlendirerek soğutulur.
- Servis yapmadan önce iri rendeden veya jüliyen aletiyle çıkarılan limon kabuğuyla süslenerek servis yapılır.
- Afiyet olsun...İçiniz ferah olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder