MALZEMELER (18 tane muffin kalıbına)
- 80 gr bitter çikolata
- 2 yumurta
- 1 vanilya
- 1 poşet orman meyveli krem şanti (150 ml sütle)
- 1 poşet kakaolu krem şanti (150 ml sütle)
- 1 kase frambuaz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı nescafe
- 1 paket yulaflı burçak bisküvi
- 70 gr tereyağı
- Üzeri için hazır meyveli sos veya çikolatalı sos kullanılabilir.
YAPILIŞI
- Bisküvi robottan geçirilerek içine eritilmiş tereyağı konulup karıştırılır.
- Yumurtalar akı ve sarıları ayrılır.
- Akların üzerine bir çimdik tuz atarak köpük olana kadar çırpılır.
- Sarılara vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyerek açık sarı olana kadar çırpılır.
- Akı ve sarısı yavaşça birbirine karıştırılır.
- Orman meyveli ve kakaolu şantiler ayrı ayrı çırpılır.
- Kabartılmış yumurtanın yarısı orman meyveliye diğer yarısı da kakaoluya eklenir.(yavaşça)
- Orman meyveli krem şantiye meyveleri eklenerek bir kenara alınır.
- Kakaolu krem şantiye nescafe ve gerekirse kakao eklenebilir.(isteğe göre)
- Çikolata benmari usulü eritilerek ara sıra karıştırıp soğutulur.
- Muffin kalıplarına 2 şer kaşık orman meyveli karışımdan konulur.
- Üzerine çok ince olacak şekilde çikolata akıtılır.(yerken çıtırt demesi için ;) eğer kalın akıtırsanız çok beklersiniz çıtırtıyı ; )
- Çikolatanın üzerine kakaolu karışımdan konulur.
- Tekrar incecik bir çikolata akıttıktan sonra bisküvi kırıklarından üzerilerini kapatacak kadar konulur.(ters çevirince bisküvi altta kalacak)
- Kapalı bir kaba koyarak buzlukta bir gece bekletilir.
Biz bu tarifi yaptık çok da beğendik iftarlarımızı süsleyen ferahlatıcı bir lezzet oldu çok teşekkür ederiz. Ama bu çikolatayı ince bir katman halinde yaymak pek de kolay olmadı acaba bir püf noktası var mı?
YanıtlaSilTeşekkürler Merve.Sizin de ellerinize sağlık.Çikolatayı ince dökemiyorsanız eğer akıtırken ip gibi ince gezdirin.(yani kafes gibi araları açık bir şekilde)Zaten ikinci tabakayı koyarken o birleşecektir.Selamlar...
SilÇok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Sil