MALZEMELER (12 TANE GÜL)
- 6 tane kare milföy hamuru
- 3 tane küçük yada orta boy kırmızı elma
- Yarım limon suyu
- 50 gr kadar tereyağı
- Toz şeker
- Tarçın
- Pudra şekeri
YAPILIŞI
- Elmaları yarıya kesip kabuğunu soymadan ince ince doğranır.
- Tencereye koyup üzerine limon suyu ve elmaları örtecek kadar kaynar su konulur.
- Ocağa koyarak 2-3 dakika kaynatılır.
- Yavaşça süzüp kalın kağıt mutfak havlusuna alınır.(ıslak kalıp hamuru yumuşamasın diye kuruttum)
- Oda sıcaklığında on dakika beklemiş olan milföyler merdaneyle açarak dikdörtgen hale getirilir.
- Bıçak yardımıyla uzunlamasına ikiye kesilir.
- Eritilmiş tereyağı fırçayla sürülür. (fazla değil)
- Üzerine birer yemek kaşığı kadar toz şeker serpilir.
- Tarçın çay süzeği ile şekerin üzerine elenerek serpilir.
- Elma dilimleri resimde görüldüğü gibi dizilir.
- Elmaların üzerine hamurun yarısı kapatılır.
- Yavaşça çok sıkmadan sarılır.
- Yağlanmış muffin tepsisine dizilir.(tepsi yoksa kek kağıtlarına konabilir)
- Üzerilerine birer tutam şeker serpilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.(eğer çabuk pişerse içi çiğ kalabilir)
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılabilir.
Elinize sağlık harika olmuşlar lezzet de harikadır sevgiler
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Ozgen hanim sagolun.Sevgiler...
Sil