MALZEMELER
- 2 tane küçük boy yemeklik kabak
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 dal ince kısımlarından pırasa (Azerbaycan'da yaşayanlar bir demet kever kullanabilir)
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tane karabiber ve tuz
- 100 gr krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 1 litre et suyu (yoksa tablette olur)
- Üzerine atmak için dereotu veya maydanoz
YAPILIŞI
- Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğan kavrulur.
- Üzerine dövülmüş sarımsak eklenir.
- İnce doğranmış veya rendelenmiş sebzeler eklenerek hafif karıştırılıp üzerine bir litre sıcak et suyu eklenir.
- Sebzeler yumuşayınca arzuya göre blenderden geçirilebilir.(veya taneli bırakılabilir)
- Tavada tereyağıyla unu karıştırıp pembeleştirilir.
- Üzerine bir su bardağı kadar soğuk su koyup hızlıca karıştırıp ocakta kaynamaya bırakılan sebzelerin üzerine dökülüp karıştırılır.
- Ocağı kapatıp kreması eklenir.
- Karıştırıp kaselere koyup üzerine kıyılmış yeşillikle servis yapılır.
- İçine koyduğumuz sebzelerin tatlımsı bir tadı çıkacağı için arzuya göre limon sıkılıp öyle yenilebilir.
- Afiyet olsun.
NOT;Bu güzel kaseleri bana hediye eden sevgili arkadaşlarım Ayşe ve Yasemin'e çok teşekkür ederim.
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Tam bir şifa dolu çorbanız çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Merhaba sefa bey.Yorum ve begeniniz icin tesekkur ederim.Bencede cok sifali bir corba.
YanıtlaSilGerçekten tam bir kış çorbası olmuş. Özellikle çocuklara kahvaltıda içirilip okula gönderilse akşama kadar idare eder. Ellerinize sağlık bir çorba delisi olsarak çok sevdim.
YanıtlaSilAynen İlhan bey. Kisin corba guzel ama bu sebzelerle daha da bir guzel. Yorum icin tesekkurler.
SilMerhabalar.
YanıtlaSilKremalı çorbalar bana göre değil. Benim çorbalarım kremasız olmalı.
Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Zevkler tartisilmaz Recep bey. Kimileri daha klasik corbalari seviyor.Yorum icin cok tesekkur ederim.
SilTesekkurler begeninize sevindim.
YanıtlaSil