MALZEMELER (YAKLAŞIK SEKİZ KİŞİLİK)
Köftesi için
- 400 gr kadar kıyma
- 1 küçük soğan
- Tuz,karabiber
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- Bir çimdik karbonat
Çorbası için
- Yarım kilo yoğurt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım limon (Yoğurt hafif ekşiyse gerek yok)
- 1 etsuyu tablet yada et suyu
Sos
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- Kuru nane
YAPILIŞI
- Köfte malzemeleri yoğrularak pürüzsüz hale getirilir.(soğanı rendeleyerek)
- Fındıktan daha iri köfteler yuvarlanır.
- Tepsiye 4-5 kaşık un serpilir.
- Yuvarlanan köfteler içine atılıp yuvarlanır.
- Tencereye bir litre kadar kaynar su (veya et suyu) konulup köfteler içine atılır.
- Yoğurt,un, yumurta (ve bir su bardağı kadar soğuk su ekleyerek)pürüzsüz olana kadar tel ile çırpılır.
- Ayrı bir tencereye yoğurt karışımını koyup tel ile karıştırarak kaynamaya konulur.
- Tencerede haşlanmış olan köfteler suyuyla birlikte yoğurtla buluşturulur.
- Kaynayınca içine tuz ve limon suyu eklenir.
- Kıvamına bakarak gerekirse kenarda bekleyen sıcak sudan eklenir.
- Ocaktan alarak tavada sos malzemesini eriterek servis yaparken üzerine dökülür.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder