MALZEMELER (35-40 TANE)
PANKEK
- 1 yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un (200 mil lik bardak)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
ARASI İÇİN
- 250 gr soğuk süt
- 2 poşet krem şanti
AYRICA
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Bir paket çikolata (süslemek için)
YAPILIŞI
- Yumurta,ve şeker çok az çırpılır.
- Sıvı yağ,süt,un ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Kuru malzemeler elenerek eklenir.
- Teflon tava iyice ısıtılır.
- Bu arada krem şantiyi çırpıp dolaba konulur.
- Bir yemek kaşığı dolusu akıcı olan kek hamurundan alınıp tavaya konulur.
- Kaşığın tersiyle hızlıca yayılır.
- Oyalanmadan tava dolana kadar kaşık kaşık konulup yayılır.
- Pankeklerin bir tarafı pişecektir.
- Üzeri göz göz olunca spatulayla alınır. (çok çabuk pişiyor)
- Pişmeyen tarafı içe gelecek şekilde katlanarak ağzı kapalı bir tepsiye konulur.(kuruyup katlarken kırılmasın diye.)
- Malzeme bitene kadar tekrar edilir.
- Katlı bir şekilde soğuyan pankeklerin arasına krema torbasıyla krem şanti sıkılır.
- Hindistan cevizine batırılır.
ayy çok güzelmiş bu çantalar hepsini almak istiyorum:)ellerine sağlık çook güzeller..
YanıtlaSilBegenmis olmaniza cok sevindim.Tesekkurler ...
SilMerhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla
Merhaba...cok tesekkur ederim begenmenize sevindim sagolun.
Sil