MALZEMELER
- 7-8 yaprak marul veya kıvırcık
- 1 kase konserve mısır
- 2 tane olgun avakado
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam (eğer kavrulmamış ise geniş bir tavaya koyarak tahta kaşıkla karıştırıp yavaş yavaş kavrulur.)
- 1 limon
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 kase kiraz domates (cherry )
YAPILIŞI
- Marul yıkanıp kurutucuda iyice kurutulur.
- İri bir şekilde doğranır.
- Avakadolar ikiye ayrılarak soyulup iri doğranır.
- Servis tabağına konulup üzerine mısırlar atılır.
- Limonsuyu, zeytinyağı ve tuz küçük bir kavanoza konulup iyice çalkalanır.
- Kapağını açarak salatanın üzerine gezdirilir.
- En son küçük domateslerde dizilir.
- Üzerine kavrulmuş susam serpilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder