MALZEMELER
KEK İÇİN
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml lik su bardağı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı nescafe
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
ARASI İÇİN
- 2 poşet krem şanti
- 250 ml soğuk süt (iri tipli su bardağı)
- 2 tane muz
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket krema (200 ml)
- 150 gr çikolata
SÜSLEMEK İÇİN
- Çikolata cipsleri ve file Antep fıstığı
YAPILIŞI
- Fırın 160 derecede ısıtılır.
- Şeker ve yumurtalar mikserle köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine kuru malzemeler hariç diğer malzemeler konularak çırpılır.
- Kuru malzemeler elenerek eklenir.
- Unun son yarım bardağı kontrollü bir şekilde gerekirse konulur.(bardakların şekline göre bazen ölçü değişebilir.O yüzden)
- Büyük kelepçeli kalıbın yanları yağlanır altına ise yağlı kağıt konulur.
- Hamur yavaşça dökülerek fırına konulur.
- Yaklaşık bir saat kadar pişer.
- Bıçakla kontrol ederek piştiğine bakılır.
- Krem şanti çırpılarak buzdolabına konulur.(yaklaşık 30-40 dakika sertleşmesi için bekler.)
- Fırından alınıp soğutulan kek arzuya göre ikiye yada üç kata kesilir.
- Üzerine sıkma torbasıyla taban kapanana kadar krem şanti sıkılır.
- Üzerine muz dilimleri konulur.
- Arzuya göre ceviz parçaları ve damla çikolata konulabilir.
- Tekrar kalan krem şanti sıkılarak muzların üzeri kapatılır.
- Kalan kek kapatılıp el ile hafif basarak yapışması sağlanır.
- Krema cam bir kabın içine konularak kaynayan su dolu tencereye temas etmeden oturtulur. Benmari usulü ısıtılır.
- İçine çikolata parçaları kırılarak kaşıkla hızlı hızlı karıştırıp pürüzsüz yapılır.
- Pastanın üzerine yavaşça yanlardan akıtılarak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder