MALZEMELER(4-5 kişilik)
- Yarım kilo balkabağı (ayıklanmış haliyle)
- 1 küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım çay kaşığı değirmenden çekilmiş kara biber
- Yarım litre et suyu (etsuyu yoksa yerine 1-2 etsu tablet kullanılabilir)
- Yarım litre kaynar su
YAPILIŞI
- Sıvı yağ ve ince doğranmış soğan tencerede hafif kavrulur.
- Üzerine kabuğu soyulup küçük doğranmış balkabağı eklenir.(robotta çekilebilir)
- Hafif kavrulunca üzerine sıcak su ve et suyu konulur.
- Karabiber,tuz ve muskat eklenerek yumuşayana kadar kaynatılır.
- Ocaktan alarak el blenderiyle pürüzsüz hale getirilir.
- Tavaya tereyağı ve un konup kavrulur.(un koymadan da kıvamını buluyor fakat durunca da daha özlü olsun diye ekledim)
- Ocaktan alıp üzerine bir çay bardağı soğuk su eklenerek tencereye konulur.
- Tekrar ocağa koyarak kaynatılır.
- Eğer pürüz varsa el blenderinden tekrar geçirilebilir.
- Arzuya göre servis yaparken kremayla süslenebilir.
- Afiyet olsun.
NOT;çorba kesinlikle balkabak tadında şirimsi olmuyor. Merak etmeyin.
Hulyacim hadi ama...kabak tadi verdi bu corba da. Baska tarifler bekliyoruz
YanıtlaSilSevgili adsız takipçim. Elbette haklısınız ama malum İçinde bulunduğumuz kafa karıştırıcı ve üzücü durumlardan sonra (Türkiye deki) insanda birşey paylaşmaya heves kalmıyor ki. Yoksa bir yığın bekleyen tarifim var merak etmeyin. Selamlar
SilAma çok güZel tariflerim var çok yakında bulşturacağım 😊 Takipte kalın .
Sil