MALZEMELER (30 TRUF)
- 24 tane kedidili bisküvi
- Yarım su bardağı suya 2 dolu tatlı kaşığı nescafeyle yapılmış kahve
- 80 gr lıktan iki paket bitter çikolata
- 1 paket vanilyalı puding (ben kakaolu kullandım ikiside oluyor)
- 200 gr lık bir paket krema (orjinalde mascarpone peyniriydi fakat labne de olabilir)
- Üzeri için üç paket bitter çikolata
YAPILIŞI
- Sıcak nescafeye çikolata parçaları atılarak eritilir.
- Kedidili bisküviler robotta un haline getirilir.
- Puding toz halinde eklenir.
- Bütün malzemeler eklenerek hafif ele yapışan (Çok değil) hamur elde edilir.(gerekirse kedidili eklenebilir)
- Ağzını streçleyerek buzlukta yarım saat bekletilir.
- Ceviz kadar parçalar koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Buzlukta bir saat kadar bekletilir.
- Üzeri için çikolata benmari usulü eritilerek iki çatal yardımıyla batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Arzuya göre üzeri daha çikolata donmadan süslenebilir.(ben granül çikolata attım)
- Buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir.
- Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık çikolata truflarımız hazır.
- Afiyet olsun.
Bayıldım kahve yanına ikramlık harika olur bunlar sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler...aynen üstelik dolapta uzun süre durabiliyor. Sevgiler...
Sil