MALZEMELER
- 2 küçük boy patates
- 2 orta boy pancar
- 2 orta boy havuç
- 1 çay bardağı akşamdan ıslatılarak haşlanmış barbunya
- 3-4 kornişan turşu
- 1 avuç dolusu doğranmış lahana turşusu
- Dereotu,maydanoz
- Zeytinyağı,limon,tuz ve karabiber
- Arzuya göre üzeri haşlanmış yumurta beyazıyla süslenebilir.
- Bazıları bu salataya kuru soğan ve sirke de kullansa da ben kullanmadım.
YAPILIŞI
- Sebzeler tek tek haşlanır.
- Diğer malzemeler küçük küçük doğranır.
- Haşlanmış küp doğranmış sebzeler ayrı ayrı tabaklara konularak üzerlerine tuz,limon ve zeytinyağı konularak karıştırılır.
- Pancarın üzerine hafif karabiber atılır
- Sebzeler önce tek tek sonrada bütün malzemeler karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder