MALZEMELER
- 1 yada 1 buçuk kiloluk dana eti
- 2 küçük kuru soğan
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2-3 yaprak defne
- 2 yemek kaşığı tereyağı
TERBİYE
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber
- Kırmızı biber
- Kekik (miktarlar zevkinize kalmış)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5-6 diş sarımsak
YAPILIŞI
- Etin bazı yerlerine bıçakla küçük delikler açarak soyulmuş sarımsaklar dürtülür.(eğer sarımsaklar iriyse ikiye kesilebilir)
- Terbiye malzemeleri karışarak etin her yerine sürülür.
- Bir tabağa koyarak ağzı streçle kapatılır.
- Bir gece kolapta dinlendirilir.
- Tavaya tereyağı koyarak iyice eridikten sonra hızlı ateşte etin iki tarafı hızlıca pişirlirerek mühürlenir.
- Eti çevirirken sakın çatal batırarak içindeki suyunu akıtmayın.
- Maşayla çevrilebilir.
- Etin her yeri hafif kızarıp kabuk tutunca alınır.
- Düdüklü tencerenin tabanına soyulup yarıya kesilmiş kuru soğanlar dizilir.
- Defne yaprağı tane karabiber ve sıcak su konulur.
- Etin her yerini tuzladıktan sonra soğanların üzerine yavaşça konulur.(tuz erken sürülürse et sert olur)
- Tavada eti kızarttığımız yağın kalanı tencereye eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılır.
- Düdüklünün sesi çıkana kadar harlı ateşte sonra en küçük ocağın en kısığına getirerek iki buçuk saat pişirilir.
- Hafif ılıyınca et tencereden yavaşça alınarak servis tabağına konulur.
- Eğer fırınlamak isterseniz tencerenin dibindeki et suyunu alıp içine bir tatlı kaşığı kadar domates salçası koyup etin üzerine sürülür.
- 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilerek çatalla iri didiklenip servis yapılır.
- Yanında sarımsaklı bulgur pilavı tavsiye olunur.
- Afiyet olsun.
Tandır... hem de evde... ellerine sağlık
YanıtlaSilYani benimki sanki biraz ev usulü ama olsun. Aslına çok benziyor ve muhteşem lezzet elde ediyorsunuz. Teşekkürler selamlar...
Sil