MALZEMELER
- 3-4 tane orta boy patates
- Yarım demet dereotu
- 4-5 dal taze nane
- 4-5 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Arzuya göre kırmızı biber,kara biber ve tuz
- Üzerini süslemek için bir kase kırmızı lahana turşusu (bir önceki postta tarif var)
YAPILIŞI
- Patatesler yıkanıp yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabukları soyularak eziciyle ezilir.
- İçine arzu edilen miktarda baharat eklenir.
- Tuz,limonsuyu ve zeytinyağı eklenir.
- Maydanoz ve taze nane kıyılarak karıştırılır.
- Parçalara alarak elde yuvarlayıp çanak şekline getirilir.
- Servis tabağının içine kıyılmış dereotu yayılarak üzerine çanaklar yerleştirilir.
- İçine lahana turşuları konulur.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder