MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker (yani yarımdan az fazla)
- 1 su bardağı galeta unu (200 ml lik bardak)
- 1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
ŞERBET
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
KREMA
- 1 poşet krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılacak)
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 800 ml süt (yani bir litreden krem şantiye bir bardağını alıp gerisi)
- Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI
- Fırın 160 derecede ısıtılır.
- Şerbet için şekerle su tencereye konularak kaynayınca yaklaşık beş dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
- Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Kalan malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Bu tatlının özelliği içinde un olmaması ( bu sizi şaşırtmasın.)
- Yağlanmış (26 cm lik cam tepsi kullandım)tepsiye dökülür.
- Fırında yaklaşık 25 yada 30 dakika pişirilir.
- Fırından alınan tatlının hamuru beş dakika soğumaya bırakılır.
- Soğuk şerbet her yerine gezdirilerek ıslatılır.
- Krema için krem şanti ve süt çırpılıp dolaba konulur.
- Nişasta,süt ve şeker koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirilir.(sakın pişen krema için amanın taş gibi oldu nerede hata yaptım demeyin. Bu krema böyle olup sonra hizaya gelecek.Merak etmeyin;)
- Krema iyice soğuduktan sonra krem şantiyle buluşturup pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Soğumuş olan tatlının kekinin üzerine dökülür.
- Arzuya göre hindistan cevizi serpilebilir.
- Buzdolabında 2-3 gün aynı tazelikte kalabiliyor. (tabi hemen bitirmezseniz)
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder