MALZEMELER
- Küçük boy kırmızı salata lahanası
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 kavanoz
YAPILIŞI
- Lahanayı yıkayıp üst yaprakları temizlenerek salataya doğranır vaziyette ince doğranır.
- Geniş bir tabağa konularak üzerine tuz,şeker atılarak iyice ovulur.
- Üzerine limonsuyu ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek tekrar ovularak lahananın sönmesi sağlanır.
- Kapaklı cam temiz bir kavanoza sıkıca basılarak doldurulur.
- Üzerine kapatacak kadar sirke dökülerek kapağı kapatılır.
- Eğer yeterli gelmezse arzuya göre tuz eklenebilir.
- Tezgahın üzerine havlu peçete koyarak kavanoz ters çevrilip kapağının üzerine konulur.
- 4-5 saat veya akşamdan sabaha kadar bu şekilde bekledikten sonra kavanozun etrafın sızan turşu suyu varsa silinerek buzdolabına kaldırılır.
- İster patates salatası ister mercimekli köfte benzeri bulgur köftelerinin yanına da çok yakıştığı için kullanılabilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder