MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri ( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 yumurta
- 3 buçuk su bardağı un( gerekirse eklenebilir)
İÇ HARCI
- 2 tane iri boy yada 3 tane orta boy ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 2-3 karanfil
- 1 kase iri çekilmiş fındık
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Ayva kabukları soyularak rendelenir.
- Üzerine şeker,su,karanfil,tarçın ve ayvanın çekirdekleri konularak kaynamaya bırakılır.
- Ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirilir.
- Katılaşınca çekirdekler,karanfil ve tarçın alınır.
- Üzerine fındık atılır.
- Tereyağı oda sıcaklığına gelmeden soğukken küp doğranıp üzerine malzemeler eklenerek hamur haline getirilir.
- Ele yapışmayan sert bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bir avuç büyüklüğünde alınarak üzerine 1-2 yemek kaşığı un eklenerek biraz daha sert bir hamur elde edilir.Bu hamur buzluğa konulur.
- Kalan hamur yağlanmış tart tepsisine yayılarak el ile sıkıca bastırarak yayılır.
- Kenarları hafif yükseltilir.
- Soğumuş olan iç harcı yayılır.
Mmmm canim eline saglik .
YanıtlaSilÇok severm.
Teşekkürler yorumun için ;)
SilÇok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice yorumun için...selamlar...
Silturta çok severim ayvalı denemeiştim iyi fikir ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilDenemek lazım o zaman tez günde;) teşekkürler sevgiler...
SilHülyacım, ayvalar bitmeden denemeliyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis doğrusu. Sevgiler...
Çok teşekkürler canım...şimdiden kolay gelsin;) selamlar...
Sildün bende evde kalan son ayvalarla yaptım,çok leziz oluyor eline sağlık canım..
YanıtlaSilHemde değerlendirme adına iyi oluyor.Seninde ellerine sağlık canım selamlar...
SilHülya'cım turtan nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Derya...sevgiler...
Sil