MALZEMELER
- 1 kutu krem şanti (yani iki poşet)
- 1 buçuk su bardağı süt ( 300 ml)
- 10 tane halley ( çikolata kaplı marshmallowlu bisküvi)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı damla çikolata ( yada ceviz de olabilir)
SOS
- Yarım paket hazır çikolata sos ( 1 su bardağı sütle pişecek)
- 1 paket 80 gr lık çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
- Krem şantiyle soğuk süt 7-8 dakika kadar çırpılır.
- Bisküviler iri iri doğanır.
- Bütün malzemeler karıştırılır.
- Yaklaşık 17-18 cm lik çukur bir kasenin içine streç yayılır.
- Krem şantili karışım içine dökülerek üzeri düzeltilir.
- Kasenin üzeri kapatılır.
- Akşamdan buzdolabının alt kısmında bekletilir.
- Servis yapmadan 1-2 saat önce buzluğa konulup dondurulur.
- Çikolata sosu karıştırılarak kaynatılır.
- Ocağı kapatınca çikolata ve tereyağı atılarak karıştırıp soğumaya bırakılır.
- Ara sıra karıştırılarak soğutulur.
- Servis yapmadan önce kase ters çevrilerek çıkarılır.
- Üzerine tamamen soğumuş sos dökülür.
- Arzuya göre meyve sosu da kullanılabilir.
- Yine isteğe bağlı çilek muz veya ceviz kullanılarak süslenilebilir.
- Afiyet olsun...
Yapımı kolay şık bir pasta ellerine sağlık çok iyi hafta sonları sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice...Senin de hafta sonunun güzel geçmesini dilerim...Selamlar...
Silgel beni yeee diyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Öyle vallahi ;) teşekkürler canım...
SilYenilesiii ve kolay :) Deneyeceğim. Eline sağlık.
YanıtlaSilEvet son derce kolay ve lezzetli...Umarım memnun kalırsınız deneyince...Selamlar...
SilHülyacim nefis Yiyenlere sifa olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ayşecim sağ olasın;)
Sil