12 Nisan 2013 Cuma

Halleyli Parfe

      Geçenlerde arkadaşın kızı iyi ki halley pastanın tarifini senden almıştık ne kadar çok yapıyoruz deyince aklıma bu tarifi paylaşmadığım geldi...Tembel hanım tatlısı da diyebiliriz.Şipşak hazıır...Yada ayıp olmasın meşgul hanımlar için pratik pasta desek daha güzel olur galiba;) Hem yaz geldi buzluğa koyunca gayet güzel ve lezzetli bir parfe...



MALZEMELER



  1. 1 kutu krem şanti (yani iki poşet)
  2. 1 buçuk su bardağı süt ( 300 ml)
  3. 10 tane halley ( çikolata kaplı marshmallowlu bisküvi)
  4. 1 çay bardağı hindistan cevizi
  5. 1 çay bardağı damla çikolata ( yada ceviz de olabilir)
SOS

  1. Yarım paket hazır çikolata sos ( 1 su bardağı sütle pişecek)
  2. 1 paket 80 gr lık çikolata
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI

  • Krem şantiyle soğuk süt 7-8 dakika kadar çırpılır.
  • Bisküviler iri iri doğanır.
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Yaklaşık 17-18 cm lik çukur bir kasenin içine streç yayılır.
  • Krem şantili karışım içine dökülerek üzeri düzeltilir.
  • Kasenin üzeri kapatılır.
  • Akşamdan buzdolabının alt kısmında bekletilir.
  • Servis yapmadan 1-2 saat önce buzluğa konulup dondurulur.
  • Çikolata sosu karıştırılarak kaynatılır.
  • Ocağı kapatınca çikolata ve tereyağı atılarak karıştırıp soğumaya bırakılır.
  • Ara sıra karıştırılarak soğutulur.
  • Servis yapmadan önce kase ters çevrilerek çıkarılır.
  • Üzerine tamamen soğumuş sos dökülür.
  • Arzuya göre meyve sosu da kullanılabilir.
  • Yine isteğe bağlı çilek muz veya ceviz kullanılarak süslenilebilir.

  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Yapımı kolay şık bir pasta ellerine sağlık çok iyi hafta sonları sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice...Senin de hafta sonunun güzel geçmesini dilerim...Selamlar...

      Sil
  2. gel beni yeee diyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Yenilesiii ve kolay :) Deneyeceğim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son derce kolay ve lezzetli...Umarım memnun kalırsınız deneyince...Selamlar...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşecim sağ olasın;)

      Sil