MALZEMELER
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı kurumaya
- Alabildiği kadar un
İÇ MALZEME
- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kase dolusu elde iri doğranmış ceviz
- Üzeri için 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
YAPILIŞI
- Maya, ılık süt ve şeker ıslatılarak on dakika bekletilir.(ben hepsi birlikte ekmek robotunda mayalıyorum)
- Diğer malzemeler eklenerek pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak bir saat kadar bekletilir.
- Tavada tereyağı eritilir.
- İçine sıvı yağ ve haşhaş eklenir.
- Karıştırarak ocaktan alınır.
- Hamur iki parçaya ayrılarak büyük iki beze haline getirilir.
- Merdane yardımıyla kalın bir hamur açılır.
- İç harcın yarısı açılan hamura yayılır.
- Üzerine bolca şeker serpilir.
- Kocaman bir rulo yapılır.
- İkişer parmak enliliğinde kesilerek yağlanmış yuvarlak tepsiye dizilir.(her hamurun arası 1 parmak boşluk kalacak şekilde yuvarlak çiçek gibi dizilir)
- İkinci hamurda aynı işlemden geçtikten sonra tepside yaklaşık 45 -50 dakika mayalandırılır.
- Fırın 180 derecede ısıtılır.
- Eritilmiş tere yağını fırçayla her yerine sürülür.
- Fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tepsinin üzerine bez kapatarak on dakika kadar dinlendirilir.
- Bütün bir şekilde servis tabağına alarak masada gül açtırabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Not,mayalı hamurları ben çok kızartmaktan yana olduğum için yanmaya yakın kızartırım ;) tercih sizin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder